Tegyünk 2 lépést az egészségünkért!

Testünk mozgásra lett tervezve, de a nyugati életmód a távirányítók, konyhagépek, mozgólépcsők liftek arra vezetnek minket, hogy felhagyjunk a mozgással. Évről évre újabbnál újabb olyan eszközök jelennek meg, melyek megvédnek bennünket attól, hogy energiáinkat felhasználhassuk. Az egyre kevesebb mozgás nem csak kevesebb elégetett kalóriával jár, de lassítja az anyagcserét, és kihat a vércukorszint-szabályozásra is.

A testmozgás pedig mérsékli az étvágyat, felgyorsítja az anyagcserét, javítja az inzulinérzékenységet, elősegíti a növekedési hormon termelődését és számottevően mérsékli a stresszt.

Meg kell találnunk tehát a módját, hogyan építsük be napirendünkbe a fizikai aktivitást, hiszen tanulmányok kimutatták, hogy ennek hatására javul az inzulinérzékenység, így hozzásegít a vércukorszint és a testsúly stabilizálásához.
Kezdjük a mozgást 10 perc sétával. A végső cél legyen napi háromszor 10-30 perc testmozgás kondíciótól függően.

De hogy mire is gondolunk? Néhány példa tagjaink megmozgatására:

  • Gyors gyaloglás 10-30 percig
  • Egy helyben ugrálás 10-30 percig,
  • Álljon fel a székből, majd üljön vissza 10-30 percig ahányszor csak tud,
  • Járkáljon fel-le a lépcsőn 10-30 percen keresztül,
  • Kocogjon helyben, vagy a szabadban 10-30 percet,
  • Biciklizzen szobában, vagy szabadban 10-30 percen keresztül.

Váltogassuk a gyakorlatokat, fokozatosan emeljük a terhelést, javítsuk az erőnlétünket. Ha elértük a napi 1,5 óra mozgást, már jó úton járunk. 

Kezdésnek kiváló kombináció, ha reggel sétálunk fél órát, ebéd előtt leülünk és felállunk egy székről 10 percen keresztül, vagy kerékpározunk egyet, este pedig lépcsőzünk, amennyit bírunk.

Mai életmódunk során sokat ülünk, pedig az ülés nemcsak hogy megterheli a gerincet az aktív mozgásunkat is akadályozza. Fontos tehát, hogy minél kevesebbet üljünk! Az ülő munkát végzők is igyekezzenek tudatosan gyakran felállni, mozogni egy keveset. Álljunk fel telefonálni is, addig sem ülünk!

A testi aktivitás nagyon fontos eleme a cukorbetegség felszámolásának. Akik egészségi állapota nem engedi a túlzott mozgást, náluk is találhatunk valamilyen gyakorlatot, ami kicsit megmozgatja a testet. Haladjunk lépésről lépésre, törekedjünk mindig többre.

Fizikai tevékenység után még az étel is jobban ízlik majd. Ilyenkor is figyelnünk kell azonban, hogy az elfogyasztott étel ne csak tápláló, de egészséges is legyen. Ha étrendjében drasztikusan csökkenti a szénhidrátbevitelt, és ezt a kevés szénhidrát mennyiséget is csak alacsony glikémiás indexű, a vércukrot kevésbé emelő szénhidrátok formájában fogyasztja elindulhat a gyógyulás útján.

Váltsa ki 1 étkezését DIABELL Low GL Formulával, hiszen a DIABELL tökéletesen illeszkedik a cukorbetegek étrendjébe. A DIABELL-ben lévő  95%-os MHCP tartalmú fahéj kivonat csökkenti a vércukorszintet és az inzulin termelődését, a C-Vitamin segít az inzulinnak a cukrot sejtjeinkbe juttatni. A DIABELL-hez hozzáadott glutamin aminosav enyhíti az inzulinrezisztenciát, agyunk cukoréhségét, és javítja a hasnyálmirigyben lévő inzulintermelő béta sejtek működését. A benne lévő Máriatövis kivonat és a Gymnema Sylvestre csökkentik a vércukorszintet és inzulinrezisztenciát.

DIABELL megrendelése
További információk a DIABELL Formuláról >>> tegyünk 2 lépést az egészségünkért!